Blog

 1. Hoe vind je JOUW JUISTE TAFELLAMP?

  Hoe vind je JOUW JUISTE TAFELLAMP

  Tafellampen zijn veelzijdige verlichtingsoplossingen die uniek zijn, in verschillende opzichten. Door het compacte formaat passen ze moeiteloos in elke ruimte, ongeacht de grootte ervan.

  Lees meer »
 2. Ontdek eindeloze mogelijkheden met doe-het-zelfverlichting in 2023

  Ontdek eindeloze mogelijkheden met doe-het-zelfverlichting in 2023

  Je hanglamp zelf samenstellen?

  Met de

  Lees meer »
 3. Milieuvriendelijke verlichting: voordelen en gebruik in het dagelijks leven

  Milieuvriendelijke verlichting: voordelen en gebruik in het dagelijks leven

  Nu we ons steeds meer bewust worden van de impact van klimaatverandering, is het belangrijker dan ooit om actie te ondernemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Kiezen voor milieuvriendelijke verlichting helpt niet alleen om onze impact op het milieu te minimaliseren, maar bespaart ons ook geld. In dit artikel onderzoeken Besselink Licht de voordelen van milieuvriendelijke verlichting en geven we tips over hoe je deze kunt integreren in je huis of kantoor.

  Lees meer »
 4. Kies de juiste vloerlamp: ontdek de 5 verschillende soorten en hun toepassingsmogelijkheden

  Kies de juiste vloerlamp: ontdek de 5 verschillende soorten en hun toepassingsmogelijkheden

  Heb je je ooit gefrustreerd gevoeld bij het kiezen van vloerlampen die bij je kamers passen? Vloerlampen zijn een geweldige manier om zowel stijl als functie toe te voegen aan een kamer. Ze kunnen worden gebruikt voor taakverlichting, sfeerverlichting of een combinatie van beide.

  Lees meer »
 5. Ontdek hier de meest verbazingwekkende LED lichtbron - Move Me!

  Ontdek hier de meest verbazingwekkende LED lichtbron - Move Me!

  De naam zegt het al: beweeg mij, of laat het licht schijnen waar jij wilt!
  De diffusor in de lamp is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en weerkaatst het licht op een verrassende manier. Een inventief magneetsysteem laat de diffusor bewegen, wat resulteert in een verbluffend licht-schaduweffect

  Lees meer »
 6. Daarom zijn zwarte lampen zo gewild

  Daarom zijn zwarte lampen zo gewild

  Je kunt er niet meer omheen… zwart in je interieur. Zwart is als stoere woonkleur enorm geliefd bij liefhebbers van modern en industrial living met een rauw randje. Het combineren van zwarte woonelementen met warmwit licht laat licht leven als nooit tevoren. Voeg lef toe in je leven en maak een statement met gave, zwarte lampen. De kleur zwart staat voor elegantie, mysterie en maakt je nieuwsgierig naar het onbekende.

  Lees meer »
 7. Ontdek de magie van glazen lampen

  Ontdek de magie van glazen lampen

  Mooie lampen van glas zijn bij het restylen van je interieur een slimme optie, je creëert namelijk meer ruimtegevoel. Een kleine of grote glazen hanglamp, glazen plafondlamp of trendy glazen tafellamp, ze hebben allemaal een stijlvol transparant karakter. Glazen lampen onderscheiden zich van andere lampen vanwege hun heldere doorkijk. De ruimte lijkt daardoor optisch groter. En ook heel mooi: er is bij de meeste uitvoeringen direct zicht op de lichtbron. Glazen lampen zijn als basislamp toepasbaar bij elke woonstijl en geven extra glans aan jouw interieur!

  Lees meer »
 8. Een lichtplan opstellen: hoe doe je dat?

  Een lichtplan opstellen: hoe doe je dat?

  Zelf een lichtplan maken?
  Een nieuw huis of een verbouwing brengt voor de niet-zo-handy man of vrouw de nodige stress met zich mee. Voor anderen is het juist een bruisende periode vol energie en creativiteit. Weet jij waar je moet beginnen?

  Lees meer »
 9. Draadlampen: heb jij ze al in huis?

  Draadlampen: heb jij ze al in huis?

  Draadlampen passen helemaal in het interieur van nu! Ze zijn herkenbaar aan hun ijzersterke kap van stevig metaaldraad en kunnen wel tegen een stootje. Daarbij hebben de meeste modellen een open constructie met binnenin een zichtbare lichtbron. Met hun krachtige uitstraling passen deze hippe hanglampen in zowel een industrieel, retro als vintage interieur. Als je kiest voor draadlampen boven de eettafel of bijzettafel, dan is ons stijladvies om deze te groeperen en te hangen op verschillende hoogtes voor een speels effect.

  Lees meer »
 10. Een industriële woonstijl in huis met deze tips

  Een industriële woonstijl in huis met deze tips

  Niet iedereen woont in een verlaten fabriek die verbouwd kan worden tot industrieel appartement. Niet iedereen heeft een grote woonkamer met dikke grijze buizen slingerend in de ruimte. En we hebben niet allemaal een oude bakstenen muur waar de ruwe randjes nog aan zitten. Toch is het mogelijk om met deze tips jouw huis in te richten in een industriële woonstijl.

  Lees meer »