Draadlampen: heb jij ze al in huis?

Wat zijn draadlampen?

Draadlampen passen helemaal in het interieur van nu! Ze zijn herkenbaar aan hun ijzersterke kap van stevig metaaldraad en kunnen wel tegen een stootje. Daarbij hebben de meeste modellen een open constructie met binnenin een zichtbare lichtbron. Met hun krachtige uitstraling passen deze hippe hanglampen in zowel een industrieel, retro als vintage interieur. Als je kiest voor draadlampen boven de eettafel of bijzettafel, dan is ons stijladvies om deze te groeperen en te hangen op verschillende hoogtes voor een speels effect.

Bijpassende toffe peren

Duurzaamheid staat uiteraard ook weer centraal bij de nieuwe collecties van het merk home sweet home. Tegenwoordig gaan design en duurzaamheid prima samen en worden vintage lampen met oude look vervaardigd met alle voordelen van moderne LED technologie. De lichtkleur is warm en uiterst sfeervol, vergelijkbaar met de ouderwetse gloeilamp. Daar komt bij dat een LED lichtbron ruim 15 jaar meegaat! Vooral in draadlampen mogen vintage LED lichtbronnen zeker gezien worden. De geel gloeiende kooldraden benadrukken nog eens extra het stoere, industriële karakter van de lamp.

Een passende lichtkleur

Omdat de lichtbron door het frame van draadlamp zichtbaar is kun je beter gaan voor zacht licht dat niet te fel in de ogen schijnt. Vintage LED lichtbronnen van home sweet home zijn 2300 – 2700K en verspreiden sfeervol warmwit licht. Deze zijn verkrijgbaar met helder, smoke of amberkleurig glas, in verschillende vormen: diamant, globe of druppel. Jouw nieuwe lamp kun je zo op een leuke, creatieve manier personaliseren.

Lekker stoer!

Vroeger waren draadlampen vooral te zien in oude pakhuizen en fabrieken. De kooi diende ter bescherming van de kostbare lichtbron. Nu kom je ze steeds vaker tegen in een modern interieur. Upgrade je interieur vandaag nog en omring je met vintage lampen zoals kooilampen. Hoe leuk is het om met functionele & trendy woonaccessoires jouw living, keuken of slaapkamer te verlichten! Ook in een kleine ruimte zullen de bescheiden metalen draadlampen het grote verschil maken. Wij wensen je veel plezier met de styling!

Bekijk ook: Netting lampen | MEO hanglampen | Nero lampen