Ontdek de magie van glazen lampen

Trend van dit jaar: glazen lampen!

Mooie lampen van glas zijn bij het restylen van je interieur een slimme optie, je creëert namelijk meer ruimtegevoel. Een kleine of grote glazen hanglamp, glazen plafondlamp of trendy glazen tafellamp, ze hebben allemaal een stijlvol transparant karakter. Glazen lampen onderscheiden zich van andere lampen vanwege hun heldere doorkijk. De ruimte lijkt daardoor optisch groter. En ook heel mooi: er is bij de meeste uitvoeringen direct zicht op de lichtbron. Glazen lampen zijn als basislamp toepasbaar bij elke woonstijl en geven extra glans aan jouw interieur!

Glazen hanglamp boven de tafel

Zit je in je eethoek onder een moderne glazen hanglamp, dan ervaar je direct een fantastische sfeer in de ruimte. Met het licht aan is het warmwitte licht dat voor extra gezelligheid bij de eettafel zorgt. Met het licht uit is de ruimtelijke sfeer rondom de tafel erg prettig. Een hanglamp met een of meerdere glazen lichtbollen of kapjes vergroot het knusse gevoel van saamhorigheid bij jouw eethoek of zithoek. Er zijn hanglampen met smoke glas, amber glas of helder glas en ook hanglampen met gekleurd glas. De lamparmaturen zijn meestal zwart zodat de glazen lichtpunten alle verdiende aandacht krijgen.

Glazen tafellamp als nachtkastlampje

Creëer magie in de slaapkamer en laat glazen tafellampjes op jouw nachtkastjes zorgen voor functionaliteit én een ontspannen sfeer! Een lichtje dicht bij de hand zonder dat je uit bed hoeft te stappen, dat is wat we graag willen. Ga voor een tafellamp met wit opaal glas (ondoorzichtig) als je goed zicht rondom wenst, maar liever geen direct zicht op de lichtbron. Kies een mooie design tafellamp van smoke glas als je fan bent van wonen en slapen in boetiekstijl. Het zachte, relaxte licht brengt een perfecte ambiance in jouw slaapkamer.

Touwlampen met vintage lichtbron van glas

Als je een industrieel, urban of landelijk interieur hebt dan zijn stoere touwlampen met grote vintage lichtbronnen dé populaire sfeermakers van dit moment! Met of zonder knoop, de touwpendels laten een trots stukje ambachtelijk design zien waarbij grote mondgeblazen glazen lichtbronnen warmwit licht verspreiden. Durf met creatief licht jouw loft of huis te stylen en hang touwlampen op willekeurige hoogte. De vintage lichtbronnen van glas zijn uitgevoerd met energiezuinig LED licht. Ze zijn veilig, gaan superlang mee en worden niet heet. Altijd een goed keuze dus!

Basislicht vanuit glazen plafondlampen

Een heldere blik van boven naar beneden is niet alleen mooi maar ook heel praktisch in ruimtes waar je algemeen licht nodig hebt. Daarom zijn glazen plafondlampen zo geliefd in een keuken, hal, overloop, zolder of slaapkamer. Er zijn glazen plafondlampen met ingebouwd LED licht, ronde glazen plafonnières met metalen ring, vierkante plafondlampen van glas en decoratieve glazen plafondlampen die aansluiten bij jouw favoriete woonstijl. Plafondverlichting van glas straalt exclusiviteit uit en verlicht de gehele ruimte op schitterende wijze.

Kleurrijke glazen verlichting

Gelukkig heeft glazen verlichting tegenwoordig meerdere gezichten. Het transparante heldere glas is ons al bekend, maar wat is het heerlijk om je huis meer kleur te geven. Er zijn pronkstukken van amber glas, smoke glas en er zijn lampcombinaties met glazen lampenkapjes in de kleur roze, groen of blauw. Met de collectie Fantasy van het merk HighLight stel je je eigen glazen design hanglamp samen. Welke spectaculaire glazen lampcombinatie heeft jouw voorkeur?

Lichtbron in doorzichtige bol

Een groot aantal glazen lampen laat vol trots hun lichtbron zien. Gelukkig is er tegenwoordig keuze uit mooie kooldraad lichtbronnen met energiezuinig LED licht. De meest geliefde lichtkleur in glazen lampen is warmwit van 2700 – 3300 Kelvin. Dit geeft tijdens donkere uren het knusse warme licht in huis. Bekijk welk type fitting past in je glazen lamp en let op of de lichtbron qua formaat past in de glazen kap. Omdat de lichtbron vaak zichtbaar is in de doorzichtige bol is de keuze voor een decoratieve kooldraadlamp de beste optie.

Hoe poets ik mijn glazen lamp?

Geniet je al enige tijd van oergezellige momenten onder jouw mooie glazen hanglamp? Het heldere zicht op de lamp kan minder worden vanwege een laagje stof of vingerafdrukken. Tijd voor een kleine schoonmaak! Er zijn verschillende manieren om de stofsluier te verwijderen. We raden je aan om de lamp extra voorzichtig schoon te maken zonder gebruik van water. Een kleine plumeau helpt om de binnenkant van het glas schoon te maken. Met een glasdoekje of zachte stofdoek neem je het stof af van de buitenkant van de glazen lamp. Dat geeft weer een heldere blik in de kamer!