Privacy & Cookies

Laatste update: 25-05-2018

PRIVACYBELEID & COOKIES

PRIVACYBELEID

Jij staat centraal bij alles wat we doen. Ons doel is om jouw persoonlijke gegevens met respect te behandelen en jou de controle te laten houden. Besselink licht import BV (hierna ook: wij, ons, onze) geeft je graag uitleg over hoe persoonsgegevens gebruikt, opgeslagen, beschermd en verwerkt worden wanneer je deze website gebruikt. Dit privacy- & cookiebeleid is van toepassing op alle activiteiten op alle websites van Besselink licht import BV, te weten: www.besselinklicht.nl, www.homesweethome.nl, www.lightdepot.nl, www.biglight.nl.

Wij vinden het belangrijk dat jouw persoonlijke informatie goed beveiligd wordt. Wanneer wij jou, tijdens gebruik van deze website, vragen om bepaalde informatie waarmee je geïdentificeerd kan worden op te geven, kun je erop vertrouwen dat deze informatie in overeenstemming is met dit privacybeleid. Wij behandelen jouw persoonsgegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

BEVEILIGING PERSOONSGEGEVENS

Tijdens het bestelproces maken wij gebruik van een beveiligde SSL-verbinding. Je kunt een SSL verbinding herkennen aan het slotje in de adresbalk, internetadres begint met https:// in plaats van http:// en aan de vertoning van het SSL certificaat door op het slotje in de adresbalk te klikken. We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid, bijvoorbeeld vanwege wetswijzigingen. Het meest actuele privacybeleid vind je op www.besselinklicht.nl. De datum waarop dit privacybeleid voor het laatst is aangepast, staat altijd bovenaan deze pagina. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen via online@besselinklicht.nl.

WAAROM BEWAREN WE JOUW PERSOONSGEGEVENS?

Soms hebben we bepaalde gegevens van je nodig. Dat kunnen persoonsgegevens zijn, bijvoorbeeld als je in een van onze winkels of online via onze webshop een product koopt. Zo kunnen we de aankoop verwerken in onze administratie en je informeren over het verloop daarvan. Ook verzamelen we jouw contactgegevens om je op verzoek lampenkap-kleurstalen of brochures toe te kunnen sturen.

Ook bij het surfen op onze website op verschillende apparaten zoals een smartphone, computer of een tablet kunnen we gepersonaliseerde advertenties en content aanbieden die afgestemd is op jouw interesses en aankoopgeschiedenis.

We verzamelen persoonsgegevens ten behoeve van directe communicatie via e-mail en verzending van up-to-date nieuws en acties via nieuwsbrieven. Wij verwerken in dat geval alleen de gegevens die je zelf aan ons verstrekt.

Het is mogelijk dat wij gegevens van jou verzamelen via prijsvragen of andere acties waar je aan deelgenomen hebt. Zo kunnen we de actie uitvoeren, de winnaars bekendmaken en de respons meten.

Jouw gegevens kunnen we gebruiken om te reageren op eventuele vragen of klachten via social media, per post, telefonisch of per e-mail.

WELKE GEGEVENS VERWERKEN WIJ?

Wij verwerken de volgende persoonsgegevens voor bovenstaande doeleinden:

  • Persoonsgegevens: naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer en adres. We bewaren enkel de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou geplaatste bestelling of retourzending.
  • Technische gegevens: interactiegegevens zoals IP-adres, website-surfgedrag, klikgedrag, cookie ID, locatiegegevens en contactgegevens met de klantenservice.
  • Betaal- en transactiegegevens
  • Bijzondere persoonsgegevens (bijvoorbeeld Kamer van Koophandelnummer)
  • Aankoophistorie
  • Inloggegevens van jouw inlogaccount

VERSTREKKING AAN DERDEN

Wij geven je persoonsgegevens uitsluitend door aan andere partijen ten behoeve van een goede dienstverlening. Dit zijn bezorgdiensten (De Klok Logistics, DPD, PostNL) of betaaldiensten (IDEAL, Afterpay, PayPal, Mastercard, Visa, Overboeking, Bancontact/Mister Cash, eMaestro), leveranciers, analysediensten (Google Analytics), marketingdiensten (Google Adwords), IT-dienstverleners (websitebeheer: Younify, hosting: HostingXS, CRM: Exact en CMS: Magento) en partijen zoals Trustpilot die onze reviews verzamelen. Jouw gegevens worden doorgegeven aan een andere partij als wij daar wettelijk toe verplicht zijn, omdat wij een overeenkomst met jou moeten uitvoeren.

We schakelen alleen andere partijen in als dit past bij het doel waarvoor wij jouw gegevens hebben verwerkt. Vooraf wordt beoordeeld of deze partijen voldoende betrouwbaar zijn. Ze hebben enkel toegang tot je gegevens om jou een dienst te leveren namens ons, tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen/beschermen van je gegevens. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.

OVERHEID

Wij delen persoonsgegevens met overheidsinstellingen of andere bevoegde instanties waar dit wettelijk is toegestaan of vereist.

RECHTEN

Je hebt altijd het recht om jouw toestemming voor verwerking van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverwerking op basis van jouw eerdere toestemming.

Je hebt recht op inzage en rectificatie in jouw persoonsgegevens. Als je wil weten welke gegevens wij van jou verwerken, dan kun je ons schriftelijk via online@besselinklicht.nl op de hoogte stellen. Zijn jouw gegevens niet juist, niet volledig of niet relevant, dan kun je ons eveneens schriftelijk benaderen.

Je hebt daarnaast recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, recht op beperking van de verwerking en het recht om tegen verwerking bezwaar te maken. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek indienen.

Wij vragen je begrip voor het feit dat de verwerking van jouw aanvraag binnen onze systemen enige tijd (maximaal vier weken) vergt en je dus tussentijds mogelijk nog e-mails van ons kunt ontvangen.

GEGEVENSOPSLAG

Jouw gegevens slaan we op in verschillende databases. Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site. Wanneer we jouw gegevens overdragen of ontvangen op onze website gebruiken wij altijd erkende coderingstechnologieën binnen de IT-sector.

NIEUWSBRIEF

Wij kunnen, indien jij hiervoor toestemming geeft, per e-mail onze nieuwsbrief toesturen. Voor het versturen van nieuwsbrieven maken we gebruik van e-mailbeheer en verzendservice Mailchimp van Mailchimp Inc. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar het privacybeleid (Privacy Policy) van Mailchimp die hier te vinden is. De opgeslagen gegevens kunnen behalve door onze commerciële afdeling, ook worden ingezien door interne ICT beheerders. De duur van de opslag van deze gegevens is wat ons betreft voor onbepaalde tijd, in principe zolang je interesse hebt om deel te nemen. Ontvang je liever geen nieuwsbrief meer? Uitschrijven is heel eenvoudig via een link onderaan de e-mail, je login-account of via onze klantenservice.

MINDERJARIGEN

Als je 16 jaar of jonger bent, mag je uitsluitend onder toezicht van jouw ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website.

BEWAARTERMIJN GEGEVENS

Jouw gegevens worden bewaard zolang het nodig is om je bestellingen af te handelen (inclusief de garantieperiode) en jou de beste service te kunnen bieden. Als de gegevens niet meer nodig zijn worden deze geanonimiseerd of gewist. We zijn wettelijk verplicht om onze administratie 7 jaar te bewaren. Daarna gebruiken we enkel anonieme gegevens voor interne rapportages. Inactieve accounts verwijderen we eveneens na 7 jaar.

Als je bij ons solliciteert, bewaren we jouw gegevens om je eventueel in de toekomst te benaderen voor een functie. We bewaren gegevens over jouw werk- en opleidingsverleden, je contactgegevens en de motivatiebrief die we van je hebben ontvangen. Als je niet wilt dat je gegevens door ons bewaard worden of als je niet meer benadert wenst te worden, kun je dit tijdens het sollicitatieproces aangeven of nadien wijzigen door contact op te nemen met 026 - 31 90 630.

DATALEKKEN

Wij vinden het belangrijk dat jouw gegevens veilig zijn. Mocht het zo zijn dat gegevens bijvoorbeeld zijn kwijtgeraakt of toegankelijk zijn waar dit niet zou moeten, wil je ons dan zo snel mogelijk informeren via online@besselinklicht.nl zodat wij contact kunnen opnemen met de betrokkenen en de toezichthouder hierover kunnen informeren. We houden ons aan de Meldplicht Datalekken. Heb je een (mogelijke) datalek ontdekt? Meld dit ons zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 24 uur na constatering. Meer informatie.

VERWERKERSOVEREENKOMST

Wij werken samen met een select aantal externe bedrijven voor de technische ondersteuning en hosting van onze websites en ICT omgeving. Deze bedrijven hebben hiermee soms toegang tot persoonsgegevens waarvoor wij de verantwoordelijke zijn. Daarom hebben we met hen gegevensverwerkingsovereenkomsten gesloten. Hierin is o.a. opgenomen dat het verboden is om gegevens te verstrekken aan derde partijen.

CONTACT OPNEMEN

Ben je niet helemaal tevreden over de verwerking van je persoonsgegevens? Je kunt uiteraard contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens, we raden je echter aan om altijd eerst ons te contacteren om ons eerst te laten proberen je te helpen.

ONZE CONTACTGEGEVENS

  • Telefonische klantenservice: tel.: 026 – 31 90 630 (bereikbaar ma t/m za 09.00 – 17.00 uur)
  • E-mail: online@besselinklicht.nl
  • Online contactformulier: via de webshop www.besselinklicht.nl: contactformulier
  • Postadres: Besselink licht import BV, t.a.v. klantenservice, Nieuwgraaf 10, 6921 RJ Duiven, Nederland

COOKIES

Besselink licht import BV, Nieuwgraaf 10, 6921 RJ te Duiven (Nederland) is verantwoordelijk voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit cookiebeleid. De volgende websites behoren tot Besselinklicht.nl: www.besselinklicht.nl, www.homesweethome.nl, www.lightdepot.nl en www.biglight.nl.

WAT ZIJN COOKIES?

Besselinklicht.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Cookies zorgen ervoor dat je niet steeds dezelfde informatie in hoeft te voeren of te downloaden wanneer je bij ons terugkomt. Bovendien geven ze ons inzicht hoe je onze site gebruikt en hoe wij de site klantvriendelijker kunnen maken.

WELKE COOKIES GEBRUIKEN WE?

We maken gebruik van de volgende cookies:

  • Technische cookies: Deze zijn noodzakelijk om de technische werking mogelijk te maken. Als je deze uitschakelt heb je geen toegang tot jouw account.
  • Functionele (noodzakelijke) cookies: Deze cookies zorgen ervoor dat onze website correct functioneert en onthouden wat jij in je online winkelmandje stopt en kunt betalen.
  • Analytische cookies: Wij maken gebruik van Google Analytics en andere analyse cookies op privacyvriendelijke wijze om bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid van de webshop te analyseren en geven ons inzicht in hoe vaak we worden bezocht en waar verbeteringen mogelijk zijn. Ook kunnen we navigatieproblemen achterhalen en zien we welke advertenties en lay-out effectief zijn. Deze cookies zijn anoniem. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun je hier vinden.
  • Tracking (advertentie) cookies: Wij maken gebruik van advertentiecookies om gepersonaliseerde advertenties te tonen en om de effectiviteit van een campagne te meten. Met jouw toestemming gebruiken wij tracking cookies die bijhouden welke pagina’s jij op onze website bekijkt. Hierdoor kunnen wij onze marketing, diensten en advertenties beter aanpassen aan jouw interesses.

VOORDELEN COOKIES

Wij gebruiken cookies om jou een betere website te bezorgen, door ons de mogelijkheid te geven bij te houden welke pagina’s je bruikbaar vindt en welke niet. Een cookie geeft ons op geen enkele manier toegang tot jouw computer of enige gegevens waarmee je persoonlijk geïdentificeerd kan worden, met uitzondering van de gegevens die je verkiest met ons te delen. Cookies kunnen niet worden gebruikt om wachtwoorden te achterhalen.

COOKIES VERWIJDEREN OF BLOKKEREN

Je kunt ervoor kiezen om cookies aan te passen of te verwijderen. De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch, maar je kunt je browserinstellingen aanpassen om cookies te weigeren, als jouw voorkeur daarnaar uitgaat. In het menu van je browser onder ‘opties’ of ‘voorkeuren’ kun je de wijzigingen opslaan. Let erop dat je de instellingen apart voor elke browser en computer die je gebruikt moet aanpassen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet van alle functies op de website gebruik kan maken. Je websitebezoek is in dat geval beperkt tot browsen en zoeken. Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies uit kunt schakelen.

LINKS NAAR ANDERE WEBSITES

Onze website kan links naar andere websites bevatten. Wij hebben echter geen controle over deze externe websites. In het geval dat je één van deze links gebruikt om onze website te verlaten, kunnen wij daarom niet aansprakelijk gesteld worden voor de bescherming van je persoonsgegevens terwijl je een externe website bezoekt. De externe sites waarnaar op onze website gelinkt wordt, vallen niet onder dit privacy statement. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

SOCIAL MEDIA BUTTONS

Op onze website kun je social media buttons tegenkomen. Via deze buttons is het mogelijk om site-content te promoten (‘liken’ of ‘delen’) op netwerken zoals Facebook, Instagram, Youtube en Pinterest. Deze buttons hebben een code die van betreffende sociale netwerken zelf afkomstig is. Middels deze code worden cookies geplaatst waar wij geen invloed op hebben. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

MEER INFO?

Wens je meer informatie? Kijk dan op Consuwijzer.nl