Je eigen lamp samenstellen doe je zo!

Met DIY snoerlamp lamponderdelen van home sweet home heb je de juiste tools bij de hand om jouw eigen lamp samen te stellen! Jij bent bijzonder en uniek, dan mag jouw interieur dat ook zijn! Dat kan met snoerlampen in kleuren, materialen en vormen die stijlvol, maar vooral ook persoonlijk zijn.

Er is keuze uit prachtige losse lamp onderdelen zo als o.a. trendy Fabric strijkijzersnoeren van gekleurd katoen. Qua fitting en lichtbron kun je zelf bepalen of je voor een stoer, hip, industrieel of vintage look gaat. Voor een extra luxe uitstraling is een casing (fittinghuls) in koper, mat staal, zwart/wit metaal of metaal beton een echte aanrader.

Vergeet niet om bij de casings een basic fitting te bestellen. Hetzelfde geldt voor de rubber fitting covers. Leef je enthousiast uit met een lamp samenstellen. Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail ons. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze lampenwinkel in Duiven. Daar kunnen we volop mixen & matchen, net zo lang totdat jij tevreden bent!


Bepaal welke kleur en lengte textielsnoer je nodig hebt. Knip het snoer op de juiste lengte en zorg dat het blauwe en bruine draad zichtbaar wordt. Strip deze draden met de juiste afstand, afhankelijk of je ze aan een fitting, schakelaar, stekker of kroonsteentje monteert.

Tip: rol een plakbandje om het snoer waar gestript wordt ter voorkoming van het rafelen van de stof.

Ruime keuze uit verschillende modellen fittingen en fittingcovers om over de kunststof fitting te schuiven. Maak de fitting open en draai het schroefje uit de trekontlaster. Haal het snoer door de ontlaster en door de kop van de fitting. Steek de blauwe en bruine draadjes in de openingen en draai de schroefjes stevig vast. Fixeer de fitting weer en draai het schroefje vast in de trekontlaster.

Plafondkapjes zijn verkrijgbaar met verschillende snoergaten, in kunststof, mat staal, beton of koper. De kapjes worden compleet geleverd, inclusief montagebeugel, isolatiebeschermbuisje, aardedraad, aansluitblok en trekontlaster. Schuif kap en ontlaster over je gestripte snoer heen en verbind de snoerdraden aan het aansluitblok. Bevestig de plafondkap met snoer en fitting aan het plafond/wandcontactpunt.

Let op: schakel vóór montage de stroomkring uit.