• 2 jaar garantie
  • betaal na ontvangst
Advies?026 31 90 630Bezoek de showroom

TL/PL-lampen

TL/PL-lampen

Koop je TL/PL lampen vertrouwd, veilig en zonder verzendkosten bij jouw online verlichtingsexpert Besselink licht. Ze zijn heel geschikt voor professioneel gebruik en bieden helder licht direct bij de werkplek.

De lampen zijn functioneel en hebben een gemiddelde levensduur van 10.000 branduren. Niet voor niets zie je dat veel werkruimtes ingericht worden met deze specifieke verlichting. Bekijk ons assortiment en creëer de perfecte werkomgeving.

Laat meer zien
meer...

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

TL/PL-lampen

TL/PL lampen hebben een laag energieverbruik, een lange levensduur en zijn uitermate geschikt als veiligheids- en oriëntatieverlichting, zowel voor privégebruik als bij professionele toepassingen. De werking van een PL lamp is vergelijkbaar met een TL buis, echter de PL lamp straalt UV licht uit. Deze straling wordt afgebroken door de fluorescerende laag aan de binnenzijde van de buis. Het poeder in de PL lamp bepaalt de kleurtemperatuur (Kelvin). PL lampen worden meestal gebruikt bij buitenverlichting (straatverlichting). T5 TL lampen werken alleen indien er gebruik wordt gemaakt van een elektronisch armatuur. Dit heeft meerdere voordelen. De levensduur en output zijn verhoogd met 25%. De lamp start meteen en is beveiligd tegen het vaak aan en uitzetten van de lamp. De gemiddelde levensduur ligt rond de 12.000 uur, wat kan oplopen tot 20.000 uur wanneer er gebruikt gemaakt wordt van T5 lampen. Een speciaal elektronisch systeem is nodig om de lamp te kunnen dimmen. Hierdoor is het mogelijk om de lamp te dimmen zonder de kleur van de lamp teveel aan te tasten.