Een industriële woonstijl in huis met deze tips

Go Industrial

Niet iedereen woont in een verlaten fabriek die verbouwd kan worden tot industrieel appartement. Niet iedereen heeft een grote woonkamer met dikke grijze buizen slingerend in de ruimte. En we hebben niet allemaal een oude bakstenen muur waar de ruwe randjes nog aan zitten. Toch is het mogelijk om met deze tips jouw huis in te richten in een industriële woonstijl.

KUNST IN DE KAMER

Een fraai stukje kunst zorgt voor de persoonlijke touch. Naast alle ruwe, basic materialen is het belangrijk om een fijn thuisgevoel te creëren met spullen die voor jou extra betekenis hebben. Tover een muur om tot persoonlijke kunstgalerij waarbij je creatieve wanddecoraties zoals wandkleed of schilderij kunt laten zien. Of toon grote foto's met hun eigen verhaal. Zo blijven herinneringen levendig.

RUW EN ROBUUST

Hout, metaal en zichtbaar metselwerk zijn elementen die de ruwheid benadrukken. De materialen spreken voor zich en laten met hun imperfectie zien dat ze geleefd hebben. Zelfs pleisterwerk dat op sommige plaatsen onafgewerkt is geeft het juiste industriële accent aan de ruimte. Combineer met koper, robuust metaal, geborsteld staal en gebruikt hout. Zwarte stalen binnendeuren maken het stoere woonplaatje compleet.

FIETS AAN DE MUUR

Voor het echte hipster gevoel in je interieur mag een racefiets aan de muur niet ontbreken! De sfeer van een populaire city loft creëer je heel gemakkelijk in je eigen woonkamer. Ook ideaal als je geen schuur of garage hebt. Je fiets is als pronkstuk veilig binnen en staat of hangt tegelijk als metalen kunstobject in jouw industriële setting.

LESS IS MORE

Gebruik voornamelijk bescheiden basiskleuren zoals zwart, wit, beige en grijs. Laat verlichting een warme sfeer en schaduwen creëren op interessante delen in je interieur. Laat daarbij natuurlijke materialen zoals leer, katoen, wol en touw als tegenhanger van 'koude' materialen zeker niet achterwege. Beperk je meubilair, ga voor enkele grote meubels met ontspannen i.p.v. strakke uitstraling en vergeet de zachte fluffy kussens niet.

LOUNGEGEVOEL

Als je nog een oude jukebox of versleten boekenkast hebt, dan is er vast nog wel een plek vrij op de betonvloer. En als je de ruimte hebt: hang een schommel of hangstoel aan een paar haken en kruip weg in je eigen cocon. Stoere details voor plafond? Een nostalgische plafondventilator geeft extra schwung tijdens warme zomerdagen. En stoere plafondspots in je kamer en keuken verspreiden daadkrachtig gericht licht bij dagelijkse kooksessies.

Heb je liever meer licht in huis en ben je geen fan van grote, donkere meubelen en zware materialen? Dan kun je een lichte industriële woonsfeer creëren door toepassing van veel glas in open ruimtes met lichte witte muren en vloeren. Voor een stoere industrial touch bieden betonnen hanglampen, fabriekslampen en zwarte kooilampen de oplossing. Laat in open lampen vintage LED lichtbronnen met gloeidraad stralen en jouw warme thuisgevoel is compleet!

Bekijk ook: Touwlampen | Industrial hanglampen | Stoere tafellampen