6 tips om je thuiswerkplek op te vrolijken

Thuiswerkplek - check

In deze periode is het fijn als je veilig thuis kunt werken. Een fijne werkomgeving draagt immers bij aan verhoging van creativiteit en productiviteit. Een win-win situatie waarbij een gewone werkdag een stuk aangenamer wordt! Hoe kun je met enkele veranderingen je werkplek opvrolijken?

ROMMEL WEG

Als je helemaal los bent gegaan op je creativiteit, dan kunnen kladpapiertjes, knipsels, notitieblaadjes en pennen nog weleens voor chaos op je bureau zorgen. Met decoratieve bureau-accessoires zoals een ladeblok, wandschapjes en bureau organizers behoud je orde en overzicht en kun jij je helemaal focussen op het werk.

FRISSE LUCHT

Frisse lucht is goed voor je werklust. Een tekort aan zuurstof verlaagt de productiviteit. Zet een raampje open en zorg daarnaast voor voldoende daglicht. Bij te weinig frisse lucht ben je veel minder alert en voel je je minder gezond. Dit geldt eveneens voor nare geuren en geluidsoverlast.

GROENE PLANTEN

Een gezellige werkplek kan niet zonder een kleine groenvoorziening! Planten zuiveren de lucht, zijn decoratief en halen de frisheid van de natuur binnenshuis. Bovendien vullen ze de werkruimte met een aangename geur. Planten verhogen het gevoel van welzijn en dragen bij aan betere prestaties!

KLEUR BIJ JE WERKPLEK

Kleuren hebben een grote invloed op onze gemoedstoestand. Maak je werkplek extra pittig met kleuren zoals oranje of rood, die geven jou een extra boost! Of kies voor rustig wit als je een licht en ruimtelijk gevoel wenst. Witte hanglampen bieden daarbij de juiste look en extra sfeer. Blauw is een koele, zakelijke kleur en verhoogt de concentratie en de kleur groen staat voor gezondheid en ontspanning!

PERSOONLIJKE BUREAU-ACCESSOIRES

Maak je eigen werkplek uniek met persoonlijke bureau-accessoires. Foto's van je familie, huisdier, favoriete artiest of club geven jou een heerlijk geluksgevoel tijdens de werkzaamheden. Zet ze m.b.v. trendy LED opbouwspots in the picture en vergeet niet om een verstelbare LED bureaulamp uit te kiezen die qua looks helemaal aansluit bij jouw woonstijl en werkstijl!

KANTOORSNACKS

Tijdens het harde werken vraagt je maag ook om aandacht. Een snelle snack zoals een candybar is een optie om de honger snel te stillen. En een pot met drop op je bureau is decoratief en verleidelijk, maar niet zo gezond. Kies voor gezonde snacks tussendoor voor een betere stofwisseling en stabielere bloedsuikerspiegel. Denk aan stukjes groente & fruit, yoghurt, eieren, gedroogd fruit of een frisse smoothie!

OP ZOEK NAAR NOG MEER GEMAK & GEZELLIGHEID BIJ JE WERKPLEK?