8 tips om de lockdown te verlichten:


 

1. Maak een dagplanning

Ook al weet je misschien van jezelf dat je niet goed kan plannen of het kan volhouden, maak toch een plan voordat jij je dag begint. Dit zorgt ervoor dat je energieker begint in plaats van de eerste vijf tot tien minuten voor je uit staren. Mocht je het fijn vinden, dan kun je ook eerder opstaan om naar buiten te gaan voordat de werkdag begint.

 

2. Stop met multitasken

Misschien denk je goed te zijn in multitasken, maar doe het niet. Begin met de opdrachten die het belangrijkst zijn of een waarvan de deadline eerder is. Als de ene opdracht af is, ga daarna pas naar de volgende. Zo houd je rust in je hoofd en houd je overzicht.

 

3. Post it notes en to-do lists zijn je beste vrienden

Met alle opdrachten en privé dingen die binnenkomen is het handig om alles op een rijtje te zetten en het op post its te schrijven. Plak deze ergens in het zicht zodat je het niet vergeet! Bijvoorbeeld op de rand van je laptop of als je een kurkbord hebt, pin het daarop vast. Vind je dit niet fijn? Dan kun je het altijd nog op een to-do lijst/app zetten.

 

4. Al die irritante notificaties toch!

Ping! Daar heb je weer een berichtje. Ping! Ping! Ping! En er volgen er nog veel meer… Of het nou Whatsapp is, een e-mail of een andere applicatie. Het stoort en haalt je compleet uit je concentratie. Zet alle onnodige notificaties uit en houd alleen de belangrijkste aan. Wil je totale stilte? Activeer dan het Niet storen op je mobiel. Je kan zelf instellen hoelang dit duurt of je zet het handmatig uit. Deze functie zorgt ervoor dat je geen pop-up meldingen te zien krijgt. Ook blijft je telefoon stil en trilt het niet wanneer er iets binnenkomt.

 

5. Een lekker deuntje

Nu alle notificaties uitstaan is het best stil. Volgens mij zit niemand graag in complete stilte toch? Zet je favoriete liedjes op de achtergrond aan of zet een koptelefoon op. Muziek die je leuk vindt kan je een boost vol nieuwe energie geven. En begint het een beetje saai te worden door hetzelfde de hele dag te horen? Waarom niet een playlist aanzetten die je nog niet hebt gehoord. Of zet de radio aan op een zender die je nog niet kent.

 

6. Heb je wel genoeg licht?

Zit je dicht bij het raam? Dan krijg je al best veel licht binnen. Maar met koude en regenachtige dagen is het langer maar ook sneller donker. Het is fijn om extra licht te hebben naast de gebruikelijke hanglamp in een woonkamer of slaapkamer/studeerkamer. Een leuke tafellamp of bureaulamp kan daar vast bij helpen! Met dit extra licht gebruiken je ogen minder energie om alles goed te kunnen lezen.

 

7. Online afspreken met vrienden

Eindelijk! Het weekend is er! Maar wat ga je doen? Ga je weer hetzelfde rondje in het bos lopen om daarna de rest van de dag op de bank te liggen? Waarom spreek je niet met je vrienden af op Teams? Zo zie je ze toch nog! Er zijn genoeg sites waarop je een spelletje samen kunt spelen.

 

8. Een nieuwe hobby

Met deze lockdown zijn streaming apps zoals Netflix en Disney+ erg populair geworden. Een hele dag films kijken kan best leuk zijn, maar maken je ook niet erg energiek. Probeer iets nieuws uit. Of begin aan dat nieuwe boek dat je laatst hebt gekocht! Kijk of een bulletjournal jouw ding is. Of ga naar de keuken om iets lekkers voor jezelf en je familie te maken.