Dipje? 6 Tips voor een warm en knus najaar


Heerlijk huiselijk herfstgevoel

De frisse wintermaanden komen eraan en we kruipen het liefst s’avonds op de bank met een wollen deken. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 5% van de Nederlanders in de herfst en de winter last krijgt van somberheid en lusteloosheid. In werkelijkheid komen we er al gauw achter dat ieder op zijn of haar manier wel eens last heeft van ‘zware’ momenten. Laat jij je humeur beïnvloeden door stortregen, zwartgrijze wolken, mist en koude wind óf ga je in de aanval en zorg jij voor positieve vibes in the house? We delen graag 6 tips voor een oergezellige, vrolijke herfst in huis!    

Herfstgeurtjes in huis

Ga er lekker voor zitten en maak je eigen do-it-yourself geurbommetje! Verzamel in een decoratief bakje enkele schillen van sinaasappels en mandarijnen, druk enkele kruidnagels random in de schillen en geniet wekenlang van heerlijke herfstgeurtjes in huis. Of steek je handen uit de mouwen en bak een heerlijke appeltaart. Lekkere luchtjes van zoete appeltjes en kaneel verzekerd! Gezellige visite komt vanzelf aangewaaid.   

Lekkere herfstgerechten

Wat is er leuker dan het maken van je eigen herfstgerechten. Speur naar de lekkerste gerechten waar jij, je partner en de kids wel heel erg blij van worden! Wat dacht je van een romige paddestoelensoep of pompoensoep? Of een stoofschotel van malse sucadelapjes met daarbij zelfgemaakte stoofpeertjes? Portie kaneelijs toe en jouw ‘donkere’ dag kan niet meer stuk! 

Kussens, kleden en kaarsen

Haal alle zomerhoezen van je kussens en vervang ze door dikkere hoezen van hoogpolig wol of met goudbruin herfstdesign. Zeker weten dat je nog wat dichter tegen elkaar aankruipt op de bank! Ook een ander vloerkleed en een warm dik plaid zorgen ervoor dat jij er sfeervol en warmpjes bijzit. Als je dan toch wat vaker in huis bent, dan mogen lekker geurende herfstkaarsjes en een goed glas wijn natuurlijk niet ontbreken!

Alles schoon, alles keurig

Misschien een rare tip voor een vrolijke herfst, maar wel effectief: verlos jezelf van een chagrijnige bui en ga stofzuigen, wassen en poetsen. Stop je energie in nuttige momenten en leef je uit op het huishouden. Ruim alle schoenen en kleding op, strijk alle was weg en laat sanitair blinken. Reken maar dat je van jouw opgeruimde huis in een positieve flow raakt. Zet lekkere swingende muziek op en go for it! En vergeet niet om jezelf daarna te belonen met een heerlijk bruisbad. Je verdient het!    

Sporten maakt je vrolijk

Soms moet je je er even voor opladen, maar als je eenmaal aan het sporten bent, ervaar je al snel de heilzame werking van alle vrijgekomen endorfines. Dankzij deze endorfines krijg je meer energie en voel je je fitter. Sport bij voorkeur overdag in de buitenlucht, je kunt dan genieten van het daglicht, de natuur en krijgt bovendien meer zuurstof binnen. Bootcampen mag, maar ook een pittige herfstwandeling doet wonderen.  

Verlichting in huis

Haal de zon zoveel mogelijk in huis. Zonlicht zorgt voor de nodige vitamine D en speelt een rol bij de productie van hormonen in ons lichaam. Zorg daarnaast voor voldoende verlichting in huis en geef je interieur een herfstboost met trendy hanglampen, vloerlampen en tafellampen. Designlampen en lampenkappen van prachtige natuurlijke materialen zoals bamboe, katoen of hout laten jouw najaarsinterieur stralen van geluk. Zeker weten dat deze 6 tips voor een warm en knus najaar jou een zonnig humeur bezorgen! Laat jij ons weten wat jouw lichtpuntjes zijn de komende maanden?