• 2 jaar garantie
  • betaal na ontvangst
Advies?026 31 90 630Bezoek de showroom
 

Wie zijn wij?

Een familiebedrijf met een enorme passie voor verlichting. Met een hoofdvestiging in Nederland gevestigd in Duiven voorziet Besselink licht partners in heel Europa van kwaliteitsverlichting. Besselink licht is gespecialiseerd in het ontwikkelen van totaal concepten. De presentaties en ontwikkeling van de producten wordt vakkundig ingevuld door de expertise beschikbaar binnen Besselink licht. Tevens zijn wij een door ECABO gecertificeerd leerbedrijf. Ons logistiek centrum in Nijmegen wordt gebruikt voor de opslag en uitvoer van de producten.

Besselink licht heeft een kantoor in China, gevestigd in Shenzhen. Hier worden verschillende activiteiten ondernomen zoals: het sourcen van de producten, alle controles op kwaliteit en het controleren en begeleiden van het productieproces.

Je bent van harte welkom bij Besselink licht. Maak vrijblijvend kennis met ons team en ontdek hoe we jou en jouw bedrijf kunnen helpen. Laat ons weten wanneer je een persoonlijk gesprek wenst: je kunt rekenen op onze expertise. Het hele jaar door organiseren we allerlei events waarbij je contact kunt leggen met ons en advies kunt vragen met betrekking tot onze concepten. 

Alle activiteiten worden ondersteund door een team van uiterst gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers.

Wat bieden wij? 

Als je vragen hebt of suggesties wilt over producten en diensten bel je gewoon ons team. Wij wijzen je vervolgens de weg. Voor technische hulp voor onze producten kun je gratis een afspraak maken met één van de specialisten van Besselink licht.

Private labels zijn overal om ons heen en niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Besselink licht is gespecialiseerd in het adequaat opvolgen van retail productverzoeken en het ontwikkelen van unieke (private label) productconcepten.  Met een grondig begrip van de private label industrie helpen wij onze cliënten met een pragmatische en actie-georiënteerde aanpak. Alle producten voldoen aan de hoogste (EU) normen.

Met diepgaande kennis op basis van vele jaren ervaring in de verlichtingsbranche werken wij nauw samen met onze cliënten. Vanaf oprichting zijn wij betrokken bij vele internationale projecten met betrekking tot het aanleveren van een private label.  

Waarin onderscheiden wij ons? 

Besselink licht is zich ervan bewust dat innovatie essentieel is om te kunnen groeien. Met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten worden alle merken voortdurend aangepast en worden design en functionaliteit verbeterd.

Ieder jaar investeert Besselink licht in onderzoek en ontwikkeling. Elk jaar innoveert en ontwikkelt Besselink licht de producten. Onderzoek onder consumenten speelt een essentiële rol bij dit proces. Doordat Besselink licht dicht bij de partners staat, is het mogelijk alle uiteenlopende behoeften en prioriteiten te kunnen begrijpen.

Wat doen wij? 

Wij ontwikkelen verschillende producten en concepten waarin de wensen van de klant centraal staan. Deze producten en concepten worden geleverd aan verschillende groothandels, bouwmarkten, meubelketens en warenhuizen. Besselink licht heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd en onderhoudt contacten met de meest invloedrijke partners op verschillende markten in grote delen van Europa en daarbuiten.

Het team helpt je om jouw ideeën te realiseren. We nemen uitgebreid de tijd om jouw bedrijf te leren kennen, je te adviseren en te inspireren. We bieden je daarbij ondersteuning van wereldklasse.

Hoe duurzaam zijn wij?

Duurzaamheid in de breedste zin van het woord; ecologische, sociale en economische winst. Daarom vinden wij het van groot belang dat de producten, die wij in China produceren, duurzaam zijn voor mens en maatschappij. Al onze fabrieken in China voldoen aan de Business Social Compliance Initiative (BSCI), zodat wij een snelle productie garanderen, waarbij kinderarbeid of slechte werkomstandigheden zijn uitgesloten. Kijk hier voor meer informatie over onze duurzame footprint. 

 

 

Onze missie en visie

Visie

Stijl gaat verder dan het beeld alleen. Soms blijkt werkelijke stijl uit de kleinste details, zoals de duurzame werking van verlichting. Wij streven naar een bijdrage aan het groeiende milieubewustzijn van de markt door productie van verlichting met duurzame elegantie. Verlichting uitgerust met energiebesparende lichtbronnen - dan wel geschikt voor energiebesparende lichtbronnen - en bovendien de eigen productie en optimalisatie van deze energiebesparende lichtbronnen. Een visie die we doorvoeren in elke activiteit die we als verlichtingsimporteur mogen uitvoeren. Van uitdagingen in ontwerp, productie en transport tot aan onze lichtplannen en adviezen. Zo behouden we de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Missie

Als verlichtingsexpert leveren wij lampenkappen, armaturen en lichtbronnen op maat aan consumenten en bedrijven. Besselink licht wil verlichtingsoplossingen aanbieden zoals de klant het wil: met uitstekende service, kwaliteit en tegen concurrerende prijzen.

 

 

Go Green

Besselink licht rapporteert nauwgezet de milieubelasting van zijn producten. Dit doen we door onze producten onder de loep te nemen: de nadelige invloed van de ontwikkeling, de productie en het gebruik van onze producten op het milieu.

Om ervoor te zorgen dat Besselink licht echt duurzaam en milieubewust bezig is, houden wij ons bezig met de volgende onderwerpen die verderop nader verklaard zullen worden: 

  • Fabricage
  • Geen giftige stoffen
  • Milieuvriendelijke materialen
  • Vervoer en kleinere verpakkingen
  • Stroomverbruik
  • Recycling
  • Gebouwen

Om goed te kunnen bepalen in welke mate je als bedrijf het milieu belast, moet je kijken welke invloed je producten op het milieu hebben. Andere bedrijven rapporteren nog steeds uitsluitend de CO2-voetafdruk van hun vestigingen. Onze benadering bestaat uit een grondige analyse van de levenscyclus om te bepalen waar onze uitstoot van broeikasgassen vandaan komt. Daarbij hebben we onder andere de uitstoot van de fabricage, het transport, het gebruik en de recycling van onze producten bij elkaar opgeteld.

We weten inmiddels dat betere milieuprestaties van onze producten de belangrijkste factor vormen bij het reduceren van onze impact op het milieu. Daarom bevatten onze producten tegenwoordig minder materiaal, zitten ze in een kleinere verpakking, bevatten ze vrijwel geen giftige stoffen meer, verbruiken ze zo min mogelijk stroom en zijn ze goed te recyclen. We groeien sneller dan de rest van de sector, maar onze producten zijn milieuvriendelijker dan ooit. Bovendien blijven we ons inspannen om producten te ontwerpen, die het milieu zo min mogelijk belasten.

Fabricage

61 procent van de uitstoot van broeikasgassen door Besselink licht is afkomstig van de fabricage, inclusief het winnen van grondstoffen en de assemblage van de producten. De aandacht die Besselink licht besteedt aan productontwerp heeft geleid tot aanzienlijke vermindering in CO2-uitstoot ten opzichte van vroegere producten. Toch zijn de nieuwe producten sterker en mooier dan ooit. Het afgelopen decennium hebben ontwerpers en technici van Besselink licht steeds nieuwe wegen ingeslagen bij de samenstelling van onze producten. Dankzij innovaties op het gebied van fabricage zijn producten zoals onze lampenkappen steeds van beter materiaal gemaakt en steeds sterker geworden.

Geen giftige stoffen

Wie milieuvriendelijke producten wil maken, moet ook nadenken over de impact op het milieu van het materiaal dat daarvoor wordt gebruikt. Van het glas, plastic en metaal in onze producten tot en met het papier en de inkt van onze verpakking: altijd streven we ernaar om de toepassing van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Daarnaast heeft Besselink licht niet-milieuvriendelijke inkt vervangen uit verschillende series. Daarmee liggen we jaren voor op anderen binnen de sector. Bovendien gebruiken we gerecyclede materialen in al onze producten. Om te controleren of onze leveranciers voldoen aan onze hoge standaarden, demonteren we onze producten in onze laboratoria. Vervolgens testen we ze met een scala aan methoden. Onze producten worden eveneens getest door onafhankelijke laboratoria, om zo de resultaten nog eens extra te controleren.

Milieuvriendelijke materialen

Naast ons streven om giftige stoffen uit onze producten te weren en naast vervaardiging van armaturen van recyclebaar metaal, werken we met milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled plastic, papier en plantaardige inkten. Ook hebben we manieren bedacht om tweedehands materiaal zo te bewerken dat het aan onze hoge kwaliteitsnormen voldoet. Voor veel van onze verpakkingen gebruiken we vezelpulp van oud papier en bij het drukken van het meegeleverde naslagmateriaal gebruiken we plantaardige inkt.

Besselink licht hecht er zeer aan dat de arbeidsomstandigheden binnen onze bevoorradingsketen veilig zijn, dat werknemers respectvol en waardig worden behandeld en dat de productieprocessen vanuit milieu-oogpunt verantwoord zijn. Om ervoor te zorgen dat onze toeleveranciers onze strenge normen naleven, hebben we een intensief controleproces in het leven geroepen, compleet met door Besselink licht geleide fabrieksinspecties en corrigerende maatregelen.

Vervoer en kleinere verpakkingen


Door lichtere en dunnere producten te maken waarin minder materialen zijn verwerkt, wordt niet alleen de CO2-voetafdruk kleiner: ook de verpakking kan kleiner worden. We hebben een heel team experts in dienst voor de ontwikkeling van productverpakkingen die slank en licht zijn, maar toch voldoende bescherming bieden. Een efficiënte verpakking leidt tot minder materiaalverbruik en minder afval en zorgt voor een lagere uitstoot tijdens het transport.

De verpakking voor onze home sweet home serie is verkleind. Hierdoor passen er tot 40 procent meer dozen op een pallet en zijn er minder schepen en vliegtuigen nodig. Dit alles leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

Stroomverbruik

Door gebruik te maken van een levenscyclus-analyse meet Besselink licht de uitstoot van broeikasgassen, die gepaard gaat met de fabricage van producten én bij het gebruik ervan door onze partners. Sinds 2008 hebben we het gemiddelde stroomverbruik door Besselink licht producten met 40 procent teruggebracht, mede dankzij de ontwikkeling van energiezuinige LED lampen. Het bewijs van onze inzet om de zuinigste producten ter wereld te maken. Doordat we ons sterk richten op het maken van energiezuinige producten is het aandeel broeikasgassen als gevolg van het gebruik van onze producten afgenomen.

Het energieverbruik van een product kan op twee manieren worden verminderd: door een efficiëntere lichtbron te gebruiken en door onderdelen te gebruiken die minder energie nodig hebben om te functioneren. Bij het ontwerpen van onze producten maken we gebruik van deze methoden.

Besselink licht ontwerpt zeer energiezuinige stroomvoorzieningen, waarbij de verspilde energie tussen stopcontact en armatuur tot een minimum wordt beperkt.

Onze bedrijfsgebouwen en de datacenters die de online diensten voor ons verzorgen, zijn aanzienlijk minder belastend voor het milieu geworden. We investeren ononderbroken in manieren om tot volledig hernieuwbare energie te komen en streven er continu naar om onze ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen.

Ons doel is elk Besselink licht gebouw te voorzien van energie uit duurzame bronnen: zon, wind, waterkracht en aardwarmte. We investeren in onze eigen energieproductie op locatie, we gaan betrekkingen aan met leveranciers van groene stroom en we verminderen onze energiebehoefte – zelfs met een toenemend aantal werknemers.

Onze investeringen zijn niet zonder resultaat. Voor alle andere Besselink licht gebouwen wereldwijd hebben we inmiddels de 75 procent groene energie gehaald en we verwachten dat dit percentage verder stijgt naarmate er meer hernieuwbare energie voorhanden komt. Natuurlijk rusten we niet voordat alle Besselink licht gebouwen volledig klimaatneutraal zijn.

Recycling

Al bij de ontwerpfase van de Besselink licht producten wordt rekening gehouden met de recycling ervan. Onze producten zijn compact, springen zuinig om met energie en worden uit minder materiaal gemaakt. En de materialen die we gebruiken worden door recyclingbedrijven hergebruikt in nieuwe producten. Zelfs voor onze productverpakking maken we waar mogelijk gebruik van hernieuwbare materialen.

Al het elektronische afval - dat wereldwijd via de vrijwillige en verplichte inleverservice van Besselink licht wordt verzameld - verwerkt men in het land van inzameling ter voorkoming van mondiaal vervoer van afval en/of materiaal. Onze recyclingbedrijven dienen te voldoen aan de strenge contractuele milieucontroles van Besselink licht en alle relevante gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. In geen enkel stadium van het recyclingproces is gevangenisarbeid toegestaan. Bovendien zien we erop toe dat gevaarlijk afval niet op vuilnisbelten wordt gestort of wordt verbrand in verbrandingsinstallaties.

Gebouwen


Andere bedrijven binnen onze sector brengen rapportages uit over de uitstoot van broeikasgassen door gebouwen als graadmeter voor het effect van hun bedrijf op het milieu. Maar simpelweg wat lampen uitdoen en kantoorafval recyclen is niet toereikend. Het zijn juist de producten die we maken die de meeste schade berokkenen aan het milieu. Daarom concentreert Besselink licht zich op het ontwerp en de innovatie van producten. Daarnaast heeft Besselink licht echter ook belangrijke maatregelen genomen om de uitstoot van broeikasgassen door onze gebouwen wereldwijd terug te dringen.

Ons doel is klimaatneutraliteit: het gebruik van 100 procent schone, hernieuwbare energie in al onze gebouwen en datacenters. Op veel locaties hebben we dat doel al bereikt. Er is een grote vooruitgang geboekt: we hebben inmiddels 75 procent van de totale energiebehoefte van onze bedrijfsgebouwen en datacenters omgezet naar klimaatneutrale bronnen.
 

Hernieuwbare energie

We investeren in plannen om volledige klimaatneutraliteit binnen Besselink licht te realiseren: volledig hernieuwbare energie en totaal geen uitstoot van onze gebouwen wereldwijd. Zo hebben we in ons hoofdkantoor in Duiven het energieverbruik met meer dan 30 procent verlaagd – op een moment dat de personeelsbezetting met meer dan 12 procent was toegenomen. Het resultaat van onze inspanningen is dat het aandeel hernieuwbare energie binnen Besselink licht is toegenomen van 35 procent in 2010 tot 80 procent eind 2016.
 

Bij ons streven naar hernieuwbare energie voor onze gebouwen wereldwijd volgen we drie principes. Allereerst willen we er zeker van zijn dat alle schone en hernieuwbare energie die we genereren een aanvulling vormt op de al aanwezige plaatselijke regelgeving. Ten tweede willen we minder schone vormen van energie vervangen door schone energie, die een duidelijk verschil maakt voor de gemeenschappen waarmee we zaken doen. En ten derde zorgen we voor strikte metingen en rapportage van ons energieverbruik om zo dubbele metingen te voorkomen – oftewel om te garanderen dat deze hernieuwbare bronnen uitsluitend door Besselink licht zijn gebruikt. Waar mogelijk gebruiken we dezelfde volgsystemen voor hernieuwbare energie, die door energiebedrijven worden gebruikt om aan te tonen dat de afspraken op het gebied van groene energie zijn nageleefd.

 
Stroomverbruik

Een belangrijke eerste stap bij het beheer van elektriciteit is de garantie dat onze gebouwen zo min mogelijk energie verbruiken. Daarom hebben we ze ontworpen vanuit het oogpunt van energiezuinigheid.

 
Energie opwekken

Waar mogelijk produceren we onze eigen hernieuwbare energie door ter plaatse brandstofcellen, zonnepanelen en andere opwekkingssystemen op te zetten.

 

 

Warehouse

Besselink licht beschikt over een logistiek centrum voor Europa met nieuwe, modern geoutilleerde warehouses die volledig zijn voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken ten behoeve van de veiligheid van de producten. 

De totale opslagcapaciteit bedraagt ca 35.000 m2. De panden zijn gelegen in Nijmegen, nabij de uitvalswegen A73 en A50 en direct naast de containerterminal Waalhaven.

In het warehouse gebruikt men een geavanceerd en klantgericht Warehouse Management Systeem (WMS), waarbij het beheer van goederen en het bewaken van de kwaliteit van alle verwerkingsprocessen voorop staat. Het WMS verwerkt alle mutaties real time en de rapportages over de goederenstromen zijn standaard of naar al je specifieke wensen in te richten. Zowel door middel van automatische, dagelijkse operationele terugmeldingen als periodieke managementinformatie worden alle interne administratieve processen geoptimaliseerd. Hierdoor kun je per individueel product zien waar het zich bevindt. Mocht je een bestelling geplaatst hebben bij Besselink licht en benieuwd zijn waar het zich op dit moment in de keten bevindt, dan weet je dat binnen enkele seconden. 

Het warehouse is uitgerust met Radio Frequency (RF). Met RF kan Besselink licht de flow van de producten goed in de gaten houden. Distributie van goederen vanuit het warehouse is voor ons eenvoudig te organiseren. Standaard beschikt Besselink licht over automatische aansluitingen op een aantal distributiesystemen. Naast ons eigen vervoer in Nederland en België zijn dagelijks ook meerdere directe aansluitingen op diverse pakketdiensten, nachtvervoer en Europese bestemmingen mogelijk. Alles om ervoor te zorgen dat onze concepten altijd voorradig zijn en wij optimaal kunnen leveren.

 

 

Transport

Besselink licht is een specialist op het gebied van vervoer van goederen. Van fijnmazige distributie tot partijen vervoer, onze dienstverlening voeren wij in heel Nederland en België uit met eigen materieel en eigen mensen. Daarnaast is vervoer in heel Europa organiseerbaar. Voor jou als klant betekent dit dat je hoge eisen mag stellen aan het transport. Besselink licht verzorgt het transport van de producten met uiterste zorg voor kwaliteit, gezondheid en milieu.

Vanuit de centraal gelegen overslag- en crossdockhal in Nijmegen vindt de operationele aansturing van de transporten en de distributie plaats. De hal is 15.000 m2 groot en heeft 85 laad- en losdeuren. Alle goederenstromen komen hier samen, waarna ze gegroepeerd, gesorteerd, geladen en uitgereden worden. We ontzorgen je hierbij van A tot Z.

Besselink licht beschikt over 100 transporteenheden en bedient heel Nederland en België met eigen materieel. De trekkende eenheden zijn allen uitgerust met moderne boordcomputers. Deze zorgen ervoor, dat Besselink licht altijd goed op de hoogte is waar jouw goederen zich bevinden. De speciale ECO-module in de boordcomputers zorgt ervoor, dat Besselink licht haar steentje bijdraagt aan milieubewust ondernemen. Met behulp van 'Green Driver Management' kunnen wij o.a. het verbruik en de uitstoot per eenheid monitoren en sturen op een zo milieuvriendelijk mogelijke inzet.

Bij het plannen, organiseren en aansturen van het transport wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd en klantgericht Transport Management Systeem (TMS), waarbij het volgen van de goederen en het bewaken van de kwaliteit van de distributie voorop staat. Dit systeem zorgt ervoor dat wij deze zorgen bij jou uit handen nemen.

 

 

Educatie

Besselink licht is door ECABO erkend als leerbedrijf. Hiermee laten wij zien dat wij bereid en in staat zijn tot het opleiden van leerlingen. Leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs kunnen alleen een diploma halen als zij een deel van hun opleiding in de praktijk hebben gevolgd. Tijdens dat deel, de beroepspraktijkvorming (bpv) of stage, doen leerlingen de beste ervaring op in de beroepspraktijk. Besselink licht werkt hier graag aan mee. Door de stagiairs een combinatie te bieden van de juiste taken en de juiste begeleiding worden de stagiairs opgeleid tot goed gekwalificeerde medewerkers.

ECABO is het ‘kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven' voor de economisch / administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Het doel is beroepsonderwijs dat optimaal aansluit op de behoeften van de arbeidsmarkt. De activiteiten van het kenniscentrum ECABO zijn erop gericht dat het bedrijfsleven de goed gekwalificeerde mensen kan krijgen die het nodig heeft, in voldoende aantallen. Het werkterrein beslaat een groot deel van de zakelijke dienstverlening: beroepen zoals secretaresse, administrateur, beveiliger en ICT-beheerder. Circa twee miljoen Nederlanders werken in deze beroepen. Tien procent van de jongeren is ervoor in opleiding.

Besselink licht begeleidt, coacht en beoordeelt de stagiairs en onderhoudt hierover contact met de onderwijsinstelling. Besselink licht voelt een hoge betrokkenheid richting de branche. Kwaliteit is erg belangrijk en er wordt graag geïnvesteerd in de toekomst van jongeren.

Ben je op zoek naar een stageplaats? Kijk dan bij onze vacatures en ontdek of er iets voor jou bij staat.

 

 

Automatisering

Besselink licht maakt gebruik van het geautomatiseerde EDI pakket van Exact. Dit zorgt voor een geautomatiseerde uitwisseling. Geautomatiseerde uitwisseling betekent dat de uitwisseling van de berichten (de aanmaak, de verzending, de ontvangst en de verwerking) uitsluitend wordt verzorgd door computerprogramma's. Het ontbreken van menselijke interventie betekent niet alleen tijdwinst, maar ook dat invoer- en overnamefouten tot het verleden behoren en dat verzending, ontvangst en verwerking van berichten niet meer gebonden behoeft te zijn aan werktijden.

Besselink licht kan hierdoor enorm efficiënt werken. Hierdoor is Besselink licht in staat om producten te leveren zonder dat er veel tijd verloren gaat bij de activiteiten, die nodig zijn om het product te verzenden en te ontvangen. Dat is zeker voor jou een groot voordeel.

 

 

BSCI

BSCI is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen. Besselink licht maakt ook onderdeel uit van dit initiatief. BSCI verenigt honderden bedrijven rond één gemeenschappelijke gedragscode en ondersteunt hen bij hun inspanningen ter bevordering van een ethische toeleveringsketen. De BSCI-gedragscode steunt op de belangrijkste internationale verdragen ter bescherming van arbeidsrechten, met name de ILO-conventies en -aanbevelingen. Alle aan BSCI deelnemende bedrijven verbinden zich ertoe deze code in hun toeleveringsketen toe te passen. Besselink licht wordt ondersteund door BSCI door een aantal onderling verbonden activiteiten en hulpmiddelen aan te bieden ter bevordering van een maatschappelijk verantwoorde toeleveringsketen. Besselink licht ziet het als haar verantwoordelijkheid om mee te doen aan dit initiatief, aangezien Besselink licht op wil komen voor de rechten van de mens.

Het proces

De BSCI-aanpak is gebaseerd op de volgende drie kernactiviteiten:

*Inzicht krijgen in de werkomstandigheden in fabrieken en landbouwbedrijven door middel van controles door onafhankelijke auditbedrijven.

*Leveranciers en BSCI-deelnemers training workshops aanbieden over thema’s als goed management, veiligheid op de werkvloer, dialoog tussen fabrieksmanagement en werknemers, etc.

*In dialoog treden met stakeholders om de politieke en economische omstandigheden, die duurzame verbetering van arbeidsomstandigheden in de weg kunnen staan, te kunnen beïnvloeden.

BSCI is geen certificeringsysteem, maar een proces dat Besselink licht stapsgewijs helpt om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

 

 

Inspecties

Voor de inspecties van de in China gefabriceerde Besselink licht producten is gekozen voor DEKRA als partner. DEKRA is in verschillende sectoren actief. Ze zijn continu bezig met het ontwikkelen van aanvullende diensten voor bestaande en nieuwe doelgroepen. Van het toetsen en certificeren van managementsystemen, tot het testen, inspecteren en certificeren van elektrische en elektronische producten en componenten, medische hulpmiddelen en apparatuur dat wordt gebruikt in een potentieel explosieve omgeving. Met DEKRA als partner weet Besselink licht zeker dat alle producten uitvoerig getest worden en dat zij voldoen aan alle regels van de Europese wetgeving.

LED-keurmerk

LED-verlichting biedt veel beloftes voor de toekomst als het aankomt op een verbeterde energie-efficiëntie, levensverwachting en interessante verlichtingstoepassingen. Helaas kunnen deze dromen uitdraaien op nachtmerries wanneer klanten (zowel fabrikanten van armaturen als eindgebruikers) ontdekken dat de beloftes eenvoudigweg niet worden waargemaakt. Er zijn al vele problemen geweest met LED-verlichting waarvan het vermogen snel afnam en die instabiele kleuren opleverde.

Om Besselink licht haar kwalitatief hoogstaande LED-verlichting in staat te stellen haar productclaims te ondersteunen, gebruikt DEKRA het LED Performance-keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk heeft betrekking op zowel de prestaties (levensverwachting en kleurstabiliteit) als de elektrische veiligheid (KEMA-KEUR) van geteste producten. Het LED Performance-keurmerk is gebaseerd op de uitgebreide ervaring die DEKRA op dit gebied heeft en wordt verstrekt na uitgebreide producttesten (prestaties en veiligheid) en fabriekscontroles. Besselink licht bezit het LED Performance-keurmerk door uitmuntende prestaties te leveren betreffende de kwaliteit van de LED-verlichting.

Stof en IP-waarde test

Veel productnormen vereisen een zekere mate van stof- en waterdichtheid van elektrische apparatuur (behuizing). De internationale normen zijn vastgelegd in de IP-classificering, terwijl de NEMA TYPE-classificering van toepassing is op de Noord-Amerikaanse markt. DEKRA beschikt over testfaciliteiten die in Europa uniek zijn. Hier wordt getest of de producten in overeenstemming zijn met de IP en NEMA. 

Bij het testen op waterdichtheid maakt men gebruik van een speciale kamer waarin de apparatuur aan verschillende vochtigheidsniveaus wordt blootgesteld, variërend van licht sproeien tot een krachtige waterstraal uit een brandslang onder hoge druk. Uiteindelijk wordt de apparatuur of behuizing getest om te controleren of er stof of water is doorgedrongen. De producten die deze testen met succes doorstaan, ontvangen het test certificaat. Besselink licht is in het bezit van dit certificaat.

DEKRA Seal

DEKRA heeft ook kennis en ervaring in het toetsen en certificeren van kwaliteits-, arbo- en milieuzorgsystemen. Er worden certificeringsdiensten voor o.a. ISO-normen aangeboden. Deze diensten worden gedocumenteerd met een certificeringsbrief en de gerenommeerde DEKRA seal.  
In Nederland heeft DEKRA op het gebied van managementsysteem certificering een leidende positie in de gezondheidszorg, installatiebranche en industrie & dienstverlening. Besselink licht is dan ook trots op het feit dat zij in het bezit is van deze DEKRA Seal. 

CE-markering

Met het aanbrengen van CE wordt verklaard dat het product voldoet aan de relevante Europese richtlijnen. Alle producten met een CE-markering mogen vrij worden verhandeld binnen de Europese Economische Ruimte (EER). De producten die Besselink licht verkoopt, hebben deze markering.