4 Tips voor een stijlvolle thuiswerkplek

Rustig werken in je eigen vertrouwde home sweet home omgeving, een win-win situatie voor jou, je werkgever of opdrachtgever! Eén van de grote voordelen van een stijlvolle thuiswerkplek is dat je veilig en rustig op zelf te bepalen momenten kunt werken.

Bovendien bespaar je op reiskosten. Leuke bijkomstigheid is dat je in huis je eigen werkplek helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Daar werken we graag aan mee!

Tip 1 De plek van je eigen home-office

Bekijk eerst op je gemak welk gedeelte in huis – het liefst een aparte kamer – in aanmerking komt voor jouw stijlvolle thuiswerkplek to-be.

Je kunt denken aan een plekje in de bijkeuken, zolder, aparte bijkamer, serre of tuinhuis. Vermijd alle ruimtes met storende (bij)geluiden van wasmachine, verkeer of spelende kinderen.

Ook kun je beter uit de buurt blijven van hard pratende huisgenoten, luidruchtige huisdieren of overmuzikale buren.

Plek gevonden? Doop deze nieuwe ruimte om tot jouw ‘home-office’. Maak je nieuwe werkterritorium zo rustig en professioneel mogelijk.

Tijd dus om al die dozen, kleding, strijkplank en oude tassen naar een andere plek te verplaatsen. Hoe minder stoorzenders, hoe minder afleiding, hoe meer inspiratie en productiviteit

Tip 2 Kleur van je thuiswerkplek omgeving

Het is mega-interessant om uit te zoeken bij welke kleuren optimale prestaties worden geleverd. De kleur blauw springt er bij alle tests duidelijk bovenuit. Deze kleur staat voor intuïtie, wijsheid, rust en kalmte.

Daarbij geeft de kleur blauw een gevoel van vrijheid. Toch bepaal je helemaal voor jezelf bij welke kleur past bij jouw stijlvolle thuiswerkplek.

En dat is bij iedereen verschillend. Kies je voor (warm) wit dan houd je van clean, kalmte en eenvoud. Een houtkleur geeft rust en inspiratie. Oranje of geel prikkelen de creatieve zintuigen.

Paars en lila zijn kleuren die in werkruimtes bekend staan als ‘intellectuele’ kleuren.

De kleur groen geeft een ontspannen gevoel en symboliseert de natuur. Ben je een echte doorzetter, bruist de adrenaline door je bloed? Kies dan rood!

Tip 3 Benodigdheden bij je werkplek

De basisingrediënten zijn bureau, bureaustoel, verlichting en opbergkast. Een bureau, werkblad en beeldscherm kun je het beste naar een raam toe plaatsen, mits dit niet voor te veel afleiding zorgt.

Daarmee voorkom je spiegelingshinder. Heb je geen bureau, ga dan voor een tafel (bij voorkeur verstelbaar) waarbij je in een prettige en gezonde houding je dagelijkse werk kunt uitvoeren.

Dit geldt ook voor een bureaustoel. Overige musthaves voor een stijlvolle thuiswerkplek: computer/laptop, telefoon, printer en lekkere koffie!

Met een zuinige LED opbouwspot kun je persoonlijke elementen zoals een foto, plant of moodboard fraai highlighten!

Tip 4 Juiste lichtinval

Als je de keuze en de luxe hebt, dan is het slim om te kiezen voor een ruime kamer met voldoende natuurlijk licht. Dat werkt prettiger.

Jaloezieën bieden een goede oplossing: je reguleert zelf de natuurlijke lichtinval per moment van de dag.

Bij donkere dagen hebben onze ogen extra ondersteuning nodig en bieden stijlvolle bureaulampen een decoratieve en tegelijk functionele oplossing.

Een retro bureaulamp in zwart, wit, koper, groen of oranje…. of een moderne bureaulamp? Of liever een huiselijke tafellamp als bureaulamp? Ontdek bureaulampen en tafellampen van het merk Home sweet home en jouw stijlvolle thuiswerkplek is helemaal up-to-date!

Bekijk meer stijlvolle werkpleklampen